Hlavní obsah

Komerční bance stoupl zisk, letos vydělala 9,9 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk Komerční banky za tři čtvrtletí letošního roku meziročně stoupl o 2,4 procenta na 9,884 miliardy korun. Skupina třetí největší tuzemské banky KB zvýšila objem úvěrů a vkladů. Za samotný třetí kvartál letošního roku však bance klesl čistý zisk v meziročním srovnání o 0,7 procenta na 3,245 miliardy korun. Analytici takový výsledek očekávali.

Článek

Objem vkladů ve Skupině KB stoupl od začátku roku do konce září na 653 miliard korun, což představovalo meziroční nárůst o 4,6 procenta. Vklady občanů se meziročně zvýšily skoro o 9,6 procenta na 189,6 miliardy korun.

Depozita ve stavební spořitelně Modrá pyramida, která patří do Skupiny KB, naproti tomu poklesly o 3,4 procenta na 69,3 miliardy korun. Vklady podniků vzrostly o čtyři procenta na 389 miliard korun. Objem úvěrů poskytnutých zákazníkům banky vzrostl o osm procent na 534 miliardy korun.

Bance vzrostl počet klientů o 21 tisíc lidí na 1 642 000.

Hlavním majitelem banky je francouzská Société Générale s podílem 60,4 procenta. Její čistý zisk ve třetím čtvrtletí stoupl o 27,7 procenta na 1,13 miliardy eur (30,6 miliardy Kč).

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám