Hlavní obsah

Americká moderátorka Winfreyová investuje miliardu do firmy na hubnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká moderátorka Oprah Winfreyová koupí podíl deset procent ve firmě zaměřené na hubnutí Weight Watchers International, stane se členkou správní rady firmy a pomůže jí v propagaci. Za podíl zaplatí 43,2 miliónu dolarů (přes miliardu korun), uvedl server BBC s odkazem na informace společnosti Weight Watchers.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Oprah Winfreyová

Článek

Akcie Weight Watchers od počátku letošního roku do pátečního závěru oslabily o 72,6 procenta. Po oznámení investice Winfreyové však prudce rostou a před oficiálním zahájením obchodování v USA zpevnily o téměř 48 procent.

Ve Spojených státech, kde má společnost většinu zákazníků, klesl letos počet předplatitelů o pětinu. Firmě konkurují nové mobilní aplikace a technologie jako náramky Fitbit.

Investoři podle reakce trhu věří, že jméno a tvář oblíbené moderátorky, ze které se stala i mediální magnátka, společnosti přiláká zákazníky. Winfreyová se rovněž stane konzultantkou a bude pomáhat firmě s rozvojem nových produktů a programů.

Také získá opci na koupi dalších pěti procent. S podílem 15 procent by se stala druhou největší akcionářkou firmy po investiční společnosti Invus Public Equities Advisors LLC, která na konci června vlastnila 51,5 procenta akcií Weight Watchers.

Winfreyová má již mnoho let problémy se štítnou žlázou, kvůli kterým se spravila v roce 2008 až na váhu téměř 91 kilogramů.

Díky své talkshow se stala jednou z nejpopulárnějších moderátorek v USA. Provozuje kabelovou síť OWN, kterou vytvořila v rámci společného podniku s Discovery Communications.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám