Hlavní obsah

Vlaky mezi Budapeští a ČR nejedou, končí na hranicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Budapešť
Aktualizováno

Lidé, kteří plánují vlakem cestovat z maďarské metropole Budapešti do České republiky či dále do Německa, se musí smířit s tím, že budou muset cestu rozkouskovat. Vlaky Eurocity byly odřeknuty a pojedou z města Szob na maďarsko-slovenské hranici. Tam také budou končit vlaky přijíždějící z ČR či Německa.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Migranti se cpali do vlaku, aniž by tušili, kam zamíří.

Článek

„Cestující musí přestoupit na pravidelné spoje mezi Szobem a Budapeští, které na této trase jezdí poměrně často,“ řekl Novinkám mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Opatření platí do dnešní půlnoci. Podle mluvčího nyní nejsou v Maďarsku žádné vagóny Českých drah. Výjimkou je nostalgický vlak, který má připomenout změnu režimu v Maďarsku v roce 1989.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

České dráhy, které odřeknuté spoje provozují, reagují na opatření maďarského dopravce MÁV-START.

Ten vlaky nechce z Budapešti vypravit kvůli tisícům uprchlíkům, kteří se na budapešťském Východním nádraží zdržují a chtějí se dostat do vlaků směřujících dál na Západ. Z nádraží nyní Maďaři nevypravují žádné mezinárodní spoje.

ČD denně provozuje do Budapešti sedm spojů Eurocity a jeden noční vlak Euronight.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlíci se snaží dostat do vlaku na nádraží v BudapeštiVideo: Reuters

Policie uprchlíkům ve čtvrtek dovolila dostat se na Východní nádraží. Ti toho ihned využili a obsadili jediný vlak, který tam stál. Ignorovali informace, že tzv. nostalgický vlak nejede ani do Rakouska, ani do Německa. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám