Hlavní obsah

Benzín za týden zdražil o dvacet haléřů, cena nafty stagnuje

Průměrná cena benzínu v České republice po předchozí stagnaci opět vzrostla, u nafty se téměř nezměnila. Benzín Natural 95 zdražil proti minulé středě o 20 haléřů na průměrných 33 koruny za litr. Diesel zlevnil v průměru o dva haléře na 32,34 Kč za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 17. červnu

Článek

Nejdražší benzín koupí motoristé v Jihomoravském kraji, naftu v Praze.

Pohonné hmoty postupně zdražovaly od února, v poslední době však růst zpomaloval. Ještě v dubnu ceny rostly týdně o desítky haléřů, v květnu už jen o několik haléřů za týden. V minulém týdnu pohonné hmoty mírně zlevnily. To, že benzín opět zdraží, analytici očekávali.

Nejvýše se drží cena naturalu na jihu Moravy, kde ho řidiči koupí v průměru za 33,45 koruny. Nad hranici 33 korun je benzín ještě v Praze, Plzeňském a Středočeském kraji a na Vysočině.

Nafta je v současné době nejdražší v Praze, kde ji čerpací stanice prodávají za průměrných 32,96 koruny za litr. Druhou nejvyšší cenu dají motoristé za diesel v Jihomoravském kraji, a to průměrných 32,81 koruny za litr.

Naopak nejlevněji je vyjdou pohonné hmoty opět v Královéhradeckém kraji. Natural 95 tam stojí průměrně 32,59 koruny za litr a nafta 31,88 koruny. Pod 32 korun se dostala ještě cena nafty v Karlovarském kraji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám