Hlavní obsah

General Electric prodává realitní divizi za 26,5 miliardy dolarů

Největší americký konglomerát General Electric (GE) prodá své aktivity na trhu komerčních nemovitostí investiční společnosti Blackstone Group a bance Wells Fargo za 26,5 miliardy dolarů (685 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Logo General Electric

Článek

Společnost oznámila, že odprodej téměř celé její realitní divize GE Capital Real Estate jí umožní soustředit se na zlepšení základních aktivit v průmyslovém sektoru.

Dohoda je největší transakcí na americkém realitním trhu od roku 2007. Tehdy Blackstone koupila správce nemovitostí Equity Office Properties Trust za 39 miliard dolarů.

GE odchází z podnikání v realitách, aby se zaměřila na zvyšování ziskovosti své produkce leteckých motorů, energetických zařízení nebo technologií pro těžbu ropy.

Šéf GE Jeff Immelt uvedl, že zisky společnosti z úvěrových aktivit by měly v příštím roce dosáhnout 75 procent celkového zisku z 55 procent v roce 2013. GE se už zbavuje některých finančních aktivit dceřiné společnosti GE Capital, prodává výrobu elektrospotřebičů švédskému Electroluxu a dohodla se na koupi energetické divize francouzského Alstomu.

Příjmy realitní divize GE klesly loni o 24 procent. Reality se ke konci roku podílely asi sedmi procenty na úhrnné hodnotě aktiv GE, která dosahoval takřka 500 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám