Hlavní obsah

Benzín dál zlevňuje, v průměru je litr za 35,72

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrné ceny pohonných hmot v České republice znovu klesly. Nejprodávanější benzín Natural 95 během minulého týdne zlevnil o 18 haléřů na průměrných 35,72 koruny za litr. Naftu motoristé natankují za 35,33 Kč/l, což je o 11 haléřů méně než minulou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR podle CCS

Článek

Benzín a nafta zůstávají nejdražší v Praze. Litr Naturalu 95 stojí v hlavním městě průměrně 36,72 koruny, naftu tamní čerpací stanice nabízejí v průměru za 36,74 Kč/l.

Víc než 36 korun zaplatí řidiči za litr benzínu také v Jihomoravském kraji a na Vysočině. Průměrná cena nafty je ve všech regionech s výjimkou Prahy pod šestatřicetikorunovou hranicí.

Vůbec nejlevnější je nafta v Královéhradeckém kraji, kde stojí průměrně 34,63 Kč/l. Jen o haléř víc zaplatí řidiči v sousedním Pardubickém kraji.

Nejlevnější benzín je k dostání právě v Pardubickém kraji, prodává se průměrně za 34,95 Kč/l. Je to o 39 haléřů méně než před týdnem a zároveň jde o jediný region, kde se průměrná cena benzínu dostala pod 35 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám