Hlavní obsah

Na Děčínsku policie kontroluje v hernách, kdo pobírá sociální dávky

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad práce začal na Děčínsku vyplácet v poukázkách část dávek pomoci v hmotné nouzi těm klientům, kteří holdují hazardním hrám. Spolupracují přitom s republikovou i městskou policií, uvedla mluvčí úřadu Kateřina Beránková.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Jen za první tři zářijové týdny upozornila Policie ČR a Městská policie Děčín na 44 lidí, z nichž 18 pobírá dávky pomoci v hmotné nouzi. Stejně jako Městská policie v České Kamenici kontrolují její příslušníci každý den herny a hráče, kteří se v nich oddávají hazardu,“ uvedla mluvčí.

Jakmile podle ní získají policisté podezření, že se jedná o příjemce dávek pomoci v hmotné nouzi, nahlásí to úřadu práce. Pokud se následně prokáže, že tito lidé skutečně utrácejí příspěvek na živobytí v herních automatech, začne jim úřad vyplácet část obnosu v poukázkách.

Poukázky až na rok

„Klienty okamžitě vyzýváme a měníme jim způsob výplaty dávek. Zákon nám umožňuje vyplácet až 65 procent příspěvku v podobě poukázek. Této možnosti využíváme v nejvyšší povolené hranici. Výplatu dávek touto formou volíme na šest měsíců, při opakovaném zneužívání příspěvků prodlužujeme lhůtu na rok,“ říká Jana Komová, vedoucí referátu hmotné nouze ÚP ČR v Děčíně.

Úřad práce začal opět intenzivněji využívat pro výplatu dávek pomoci v hmotné nouzi poukázky od září. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám