Hlavní obsah

Dva další úseky D1 jsou blíž modernizaci, ŘSD má stavební povolení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má stavební povolení na dva ze tří úseků dálnice D1, které se mají v letošním roce modernizovat, uvedla Česká televize. Jde o úseky mezi Hvězdonicemi a Ostředkem na Benešovsku a Měřínem a Velkým Meziříčím na Vysočině. Povolení zatím nenabyla právní moci.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Modernizace na D1. Ilustrační foto

Článek

Posledním úsekem, který ŘSD v plánuje v letošním roce modernizovat, je úsek mezi Ostrovačicemi a Kývalkou. Tuto stavbu čeká ještě veřejné projednání na začátku února, vydání povolení pro tento úsek je možné očekávat po tomto datu, řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Pokud nikdo nepravomocná stavební povolení nenapadne, plánuje ŘSD vypsat výběrová řízení na stavbu uvedených úseků na konci března. Zatím ŘSD zveřejnilo pouze předběžné informace, ve kterých hodnotu všech tří zakázek odhadlo na necelé dvě miliardy korun.

Vloni ŘSD zahájilo obnovu na čtyřech úsecích mezi Lhotkou a Velkou Bíteší, Šternovem a Psáři, Loktem a Hořicemi a mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou. Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svojí životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva dopravy mohla stát asi 14 miliard korun, počítá se s využitím peněz z Evropské unie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám