Hlavní obsah

Ostravský Evraz opět spustil provoz ocelárny

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Po více než měsíční odstávce obnovila v pondělí společnost Evraz Vítkovice Steel (EVS) provoz ocelárny. Tu firma odstavila 1. prosince loňského roku, přerušení provozu se dotklo přibližně 250 zaměstnanců. Za posledních 15 měsíců to bylo už počtvrté, co firma udělala podobnou odstávku ocelárny.

Foto: Evraz Vítkovice Steel

Odlévání oceli v ostravské hutní společnosti Evraz Vítkovice Steel

Článek

„Už to jede, do práce se vrátili všichni,“ řekl předseda odborů EVS Zdeněk Kološ a dodal, že k dalším odstávkám by už dojít nemělo.  „Aspoň máme takové informace, že zakázky jsou.“

Vedení Evrazu odmítlo komentovat důvody, proč firma přistoupila k tak razantnímu kroku, jako je přerušení provozu. Ústy svého mluvčího Jaromíra Krišici vzkázalo, že k efektivnímu provozu jednotlivých středisek společnosti příležitostné zastavení provozu ocelárny patří. Vše je provozní záležitost soukromé firmy a více se k této problematice nebude vyjadřovat.

EVS je třetí největší hutní společností v ČR, zaměstnává 1100 lidí. Ruští majitelé plánují svou českou divizi prodat, proto jsou také odboráři od loňského dubna ve stávkové pohotovosti. „V ní zůstáváme, prodej firmy je v běhu, čekáme, kdy bude realizován,“ poznamenal Kološ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám