Hlavní obsah

Na silnici R7 zprovoznili další čtyřproudý úsek

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dohromady téměř 16 kilometrů dlouhé úseky rychlostní silnice R7 na Chomutovsku otevřelo v pátek Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Kvalitní napojení čtyřproudou silnicí je tak nově od průmyslové zóny Triangle u Žatce přes Chomutov až do Německa.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Nově otevřený úsek rychlostní silnice R7 u Chomutova

Článek

V opačném směru na Prahu je ale většinou jen dvouproudá silnice první třídy až ke Slanému. Stavba dalších úseků v nejbližší době nezačne.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Nově otevřený úsek rychlostní silnice R7 u Chomutova

„Stavbu jsme připravovali a realizovali ve dvou částech, Vysočany – Droužkovice a Droužkovice – Nové Spořice. Přes různé technické problémy se nám podařilo stavby zkoordinovat tak, aby byly otevřeny ještě v letošním roce a najednou,“ řekl ředitel výstavby ŘSD Jiří Majer. Oba úseky stály více než pět miliard korun.

Od Prahy po Slaný je již čtyřpruhová komunikace R7 vybudována. V úseku od hranic Středočeského a Ústeckého kraje po Postoloprty byly v minulých letech na silnici I/7 vybudovány v polovičním čtyřpruhu obchvaty Panenského Týnce, Chlumčan, Loun a Postoloprt a v plném čtyřpruhu obchvat Sulce a úsek mezi mimoúrovňovými křižovatkami Bitozeves a Vysočany.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Nově otevřený úsek rychlostní silnice R7 u Chomutova

Ředitelství silnic a dálnic úseky připravuje, zatím ale není jasné, kdy se začnou stavět. V příštím roce v plánu staveb nejsou.

Reklama

Výběr článků

Načítám