Hlavní obsah

Na železnici se začalo jezdit podle nového řádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od nedělní půlnoci začaly vlaky na tuzemských železnicích jezdit podle nového jízdního řádu. Oproti loňsku klesl počet spojení, nejvíce se tato skutečnost dotkla pravidelných spojů na Liberecku a Pardubicku.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na dálkových trasách bude jezdit více nových vozidel, zkrátí se dojezdové doby na trati PrahaČeské Budějovice. Novinky v jízdních řádech už dříve ohlásili i soukromí dopravci.

Celkové množství spojů Českých drah je v letošním řádu meziročně nižší o 0,6 procenta. Celkem denně vyjede 8411 spojů, z toho 554 dálkových.

Jízdenky Českých drah podražily v průměru o dvě procenta. Zdražení jízdného se týká i předplacených věrnostních karet, tříletá aplikace IN 25 nově vyjde na 490 korun místo původních 330, jednoroční IN 50 stojí 1490 místo současných 1330 korun. O stokorunu podražila kilometrická banka pro ujetí 2000 kilometrů, o 50 korun zdražily víkendové síťové jízdenky. [celá zpráva]

Nové spoje mezi Prahou a Ostravskem

Žlutých vlaků společnosti RegioJet je od neděle naopak na trati mezi Prahou a Ostravskem více. V nejvytíženějších dnech od čtvrtka do neděle navýší dopravce celkový počet spojení o jeden pár vlaků na celkových deset. Nově přibude poslední spojení s odjezdem z Prahy ve 20.44 hodin a v opačném směru z Ostravy do Prahy ve 20.45 hodin. Část vlaků zajíždějících přes Třinec do slovenské Žiliny navíc kromě třineckého hlavního nádraží zastaví i v zastávce Třinec-centrum.

Největší novinkou u konkurenčního Leo Expressu je odbočka jednoho páru černých vlaků na jižní Moravu do Starého Města u Uherského Hradiště. Vlaky Leo Expressu rovněž od neděle nebudou stavět v Pardubicích a na místo toho zastaví v Přerově. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám