Hlavní obsah

Na Českou poštu se zaměřil další hackerský útok

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká pošta opět zaznamenala už několikátý phishingový útok. Tentokrát je podvodný e-mail zasílán z adresy noreply@cz-post.org. Informovala o tom mluvčí České pošty Marta Selicharová s tím, že těmto formám útoků se nedá předcházet.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

E-maily z uvedené adresy nemají podle Selicharové s Českou poštou nic společného.Zvlášť v předvánočním období, kdy si lidé objednávají dárky z internetových obchodů, by si měli dát pozor na e-maily přicházející z této nové domény,“ varovala mluvčí.

Klienti by v žádném případě neměli klikat na žádné odkazy v e-mailu ani na e-maily odpovídat. „Pokud tak klient učiní, je přesměrován na podvodné webové stránky a do počítače se mu může stáhnout škodlivý kód a případně může dojít i k zneužití dat klienta, včetně osobních a přístupových údajů,“ vysvětlila Selicharová.

Podvodné e-maily jsou psány ve formě „Informace o zásilce“, kde najde klient údaje o nedodání zásilky a upozornění na možné sankce. Česká pošta žádá všechny, kteří tento podvodný mail obdrží, aby ho odeslali na adresu info@cpost.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám