Hlavní obsah

ČOI při kontrole před Superpohárem zjistila padělky i podmíráky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V souvislosti s pátečním fotbalovým utkáním o Superpohár mezi Bayernem Mnichov a londýnskou Chelsea provedla Česká obchodní inspekce (ČOI) od pondělí do středy 64 kontrol restaurací a prodejců suvenýrů. Na utkání dorazily tisíce zahraničních fanoušků. Porušení předpisů kontroloři zjistili v 16 případech, uvedl mluvčí ČOI Denis Gaidoš.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Inspektoři při kontrolách narazili i na padělky. „V jednom případě byl zjištěn prodej dvou druhů fotbalových dresů a fotbalových šál porušujících práva duševního vlastnictví,“ uvedl Gaidoš.

Kontroly inspektoři prováděli převážně v restauracích, obchodech s potravinami, obchodech se suvenýry a textilním zboží. Kontroly byly zaměřeny také na správnost účtování a podávání deklarovaných měr u nápojů a pokrmů. Porušení zjistila inspekce v sedmi případech.

Ve čtvrtek také inspekce provedla 43 mimořádných kontrol v restauracích, barech a pivnicích v Praze, Ústí nad Labem a Plzni. „Závady byly zjištěny v 26 provozovnách. Týkaly se mimo jiné nedodržení deklarované míry podaných nápojů, a to v devíti případech,“ dodal Gaidoš.

Reklama

Výběr článků

Načítám