Hlavní obsah

Britské zásoby břidlicového plynu jsou mnohem vyšší, zabezpečí zemi na dekády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská firma IGas, která má zájem těžit v zemi břidlicový plyn, uvedla, že jeho zásoby jsou mnohem vyšší, než se čekalo, uvedla BBC. Na severu Anglie ho podle ní může být 4,810 krychlových kilometrů, což je dvacetkrát více, než se uvádělo dříve. Otázkou ale je, kolik plynu lze frakováním vytěžit.

BEZ KOMENTÁŘE: Ilustrační záběry břidlicového dolu

Článek

IGas je jednou z firem, které získaly licenci na výzkum zásob břidlicového plynu na severu Anglie v oblasti tří set čtverečných mil.

„Naše odhady pro danou oblast zmohou znamenat, že by se Spojené království obešlo bez importu plynu po dobu deseti až patnácti let,“ uvedl ředitel firmy Andrew Austin.

„Není nereálné předpokládat, že by v břidlicích Bowland na severozápadě bylo skoro 15 krychlových kilometrů břidličného plynu,“ dodal Austin a uvedl: „I když by průmysl mohl vytěžit jen část toho, v kombinaci se zásobami v Severním moři by mohlo Spojené království být samozásobitelem plynu po desetiletí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám