Hlavní obsah

Turecký kamión převážel 68 tisíc padělků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve čtvrtek dokončili celníci kontrolu zboží zadrženého kamiónu, který vyrazil na cesty z Turecka. Po vyložení nákladu se ukázalo, že kamión převážel 68 tisíc kusů padělků, přestože podle dokladů předložených řidičem měl vézt oděvy, obuv a koberce, uvedla mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj Yvona Matějková.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

Článek

Paleta padělků byla poměrně široká, namátkou se jednalo o spodní prádlo, trička, džíny, bundy, košile, šály, šátky a opasky značek Calvin Klein, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Adidas, Puma, Armani, Luis Vuitton, Prada, Converse nebo Gucci.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

„Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na téměř 130 miliónů korun,“ uvedla Matějková. Veškeré zboží, které vykazovalo znaky porušení práv duševního vlastnictví, celníci zajistili a zahájili trestní řízení.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

„Za porušení práv duševního vlastnictví hrozí pachateli trest propadnutí zboží a trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám