Hlavní obsah

Čekání na šéfa Lesů ČR pokračuje, Bendlovi se žádný kandidát nezamlouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo zemědělství se rozhodlo zrušit tendr na výběr nového generálního ředitele Lesů ČR, který běžel přes čtvrt roku. Žádný kandidát totiž nevyhověl podmínkám ministra zemědělství Petra Bendla ani premiéra Petra Nečase. Informaci přinesla Česká televize.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS)

Článek

Ministerstvo zemědělství termín jmenování nového šéfa podniku, jemuž patří polovina lesů v zemi, předtím opakovaně posunulo, aniž by důvod blíže vysvětlilo.

Ke konci listopadu 2012 rezignoval šéf Lesů ČR Svatopluk Sýkora. Důvody neuvedl, podle některých médií tak učinil na nátlak Bendla. Od začátku loňského prosince řídí firmu dosavadní finanční ředitel Michal Gaube.

Koncem listopadu zároveň MZe vypsalo výběrové řízení na Sýkorova nástupce. Do něj se přihlásilo 25 lidí. Okruh uchazečů byl následně postupně zúžen až na tři poslední jména.

Ministerstvo nejprve uvádělo, že nového generálního ředitele LČR jmenuje do konce ledna 2013. Poté v pořadu České televize Otázky Václava Moravce počátkem února Bendl řekl, že by jej rád vybral do konce probíhajícího týdne a že ve hře zůstávají tři kandidáti. Následně tento krok sliboval po návratu premiéra Nečase z jednání o rozpočtu EU v Bruselu v půlce února.

Reklama

Výběr článků

Načítám