Hlavní obsah

Na pranýři se objevil slizký salám nebo plesnivé kokosky

Novinky, pit
Praha

Také v tomto týdnu se na web potravinynapranyri.cz dostaly potraviny, které si vysloužily hodnocení „nebezpečné“. Jednalo se například o slizký salám nebo plesnivé kokosky.

Foto: www.potravinynapranyri.cz

Slizký salám

Článek

Gothajský salám, který kontrola objevila v Jednotě v Sobotce, měl lepkavý a slizký povrch. Jako výrobce jsou uvedeny Uzeniny Beta z Pecky. „Výrobek vykazoval netypický nakyslý zápach,“ píše se na webu s tím, že salám nebyl označen datem použitelnosti. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku.

Ostruhy si nevysloužily ani kokosky s medem Ke Kafíčku původem z Polska, které kontrola zachytila v hodonínské prodejně K + K. Jako prodávající je uvedena společnost Fammilky z Českého Těšína. „Ve výrobku byly zjištěny plísně okem viditelné,“ zhodnotil nález web.

Foto: www.potravinynapranyri.cz

kokosky

Kontrolu zarazily také Dolcezza Piškoty dětské, které byly zjištěny v Konzumu v Opočně. Jako výrobce se uvádí společnost Perník ze Lhoty pod Libčany. „Výrobek zapáchal po rozkladu vajec. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ vysvětlil potravinářský web.

Foto: www.potravinynapranyri.cz

piškoty

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám