Hlavní obsah

Pořadatel Velké pardubické má nové vedení

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richard Benýšek se stal novým předsedou představenstva Dostihového spolku (DS) Pardubice, který je pořadatelem nejprestižnějšího kontinentálního překážkového dostihu - Velké pardubické. Podle ČTK je Benýšek považován za člověka miliardáře Petra Kellnera. Výměna v představenstvu odráží změny ve vlastnické struktuře.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Richard Benýšek (vpravo) se stal novým předsedou představenstva Dostihového spolku (DS) Pardubice. Archivní foto

Článek

V prosinci získala od malých akcionářů přes 22 procent akcií DS Pardubice firma Bělecký mlýn. Jejím vlastníkem je Richard Benýšek. Do funkce, v níž nahradil respektovaného pardubického veterináře Vladimíra Tlučhoře, jej zvolilo představenstvo společnosti.

Zároveň vybralo nového ředitele spolku Michaela Skalického. Informace médiím o personálních změnách poskytl v úterý místopředseda představenstva DS a náměstek pardubické primátorky Jiří Rozinek (ČSSD).

„Bylo ukončeno výběrové řízení, místo Hany Jeníkové, která byla dosud pověřena řízením spolku, byl jmenován Michael Skalický. Domluvili jsme se, že nastoupí 18. února,“ informoval Rozinek. Rozhodnutí je trochu překvapivé, protože Jeníková vyvedla DS z insolvence a Skalický je v Pardubicích znám jen jako ředitel společnosti Přístav Pardubice.

Město zůstává majoritním vlastníkem

Benýšek se vloni stal členem představenstva spolku jako zástupce hlavního sponzora České pojišťovny. Je rovněž předsedou představenstva společnosti Bestsport, navázané také na Kellnerovu skupinu PPF. Majoritním vlastníkem spolku je zatím přesto město Pardubice, které drží 51,54 procenta akcií.

„Skupina PPF, ani pan Petr Kellner nemají s Velkou pardubickou nic společného,“ upozornil Radek Stavěl, mluvčí PPF Group.

O převzetí pořádání Velké pardubické se vloni pokusila anonymní podnikatelská skupina, jejímž jménem jednal fenomenální žokej, osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. Město Pardubice návrhy na pronájem závodiště a předání licence na Velkou pardubickou odmítlo. Koncem minulého roku si Pardubice pojistily ochranné známky Velké pardubické. Do té doby je vlastnil Dostihový spolek, město mu za převzetí odpustilo část dluhů.

Reklama

Výběr článků

Načítám