Hlavní obsah

Švýcarské partnerství přinese Česku přes dvě miliardy korun

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká republika získala od Švýcarska finanční příspěvek v celkové výši 109,78 miliónu švýcarských franků (zhruba 2,2 miliardy korun) na snížení ekonomické a sociální nerovnosti v rámci Programu švýcarsko-české spolupráce. Budou posíleny kapacity Policie České republiky v boji proti korupci a organizovanému zločinu a rovněž podpořeny projekty v oblasti sociálních služeb pro seniory, uvedl mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Budova ministerstva financí

Článek

„Těší mě, že Program švýcarsko-české spolupráce na české národní úrovni vhodně doplňuje podporu právě i v těch oblastech, které nejsou vůbec nebo jsou jen částečně kryty z dotací EU,“ sdělil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Policejní prezidium získalo prostřednictvím devíti projektů celkem více než 205 miliónů korun na zkvalitnění vybavení a činnosti Policie ČR. Díky tomu získá Policie ČR například nejmodernější informační technologie určené k předcházení, vyhledávání a odhalování trestné činnosti, či doposud chybějící tréninkové zařízení pro výcvik speciálních policejních jednotek zaměřených na boj s organizovaným zločinem, včetně terorismu.

„Jednou z priorit ČR, stejně jako ostatních rozvinutých demokratických zemí, je ochrana obyvatel proti všem formám organizovaného zločinu,“ připomněl Kalousek.

V rámci Partnerství bylo využito sto procent prostředků určených pro Česko, a to prostřednictvím 30 individuálních projektů, dvou programů a šesti fondů. Všechny projekty již vstoupily do realizační fáze, která potrvá nejdéle do roku 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám