Hlavní obsah

Hodinky se stále prodávají, Swatch hlásí rekordní tržby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Švýcarské společnosti Swatch Group, největšímu výrobci hodinek na světě, v loňském roce stouply tržby o 14 procent na rekordních 8,14 miliardy švýcarských franků (asi 172,5 miliardy korun). Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Silné značky skupiny Swatch dosáhly přesvědčivých výsledků ve všech regionech a cenových kategoriích," uvedla společnost.

Loňské tržby překonaly firemní prognózu, která je odhadovala na osm miliard švýcarských franků. Společnost navíc opakovaně upozorňovala, že dosažení jejího cíle bude obtížné kvůli slabému kurzu amerického dolaru a zpomalujícímu růstu na trzích v Evropě a Číně.

Swatch je podle agentury Reuters prvním velkým výrobcem luxusního zboží, který zveřejnil tržby za loňský rok. Poradenská firma Bain & Co nedávno odhadla, že tempo růstu světového trhu s luxusním zbožím v loňském roce výrazně zpomalilo na pět procent z předloňských 13 procent.

Dařilo se i dalším luxusním výrobkům, jako jsou například automobily. Výrobce superluxusních vozů Rolls-Royce prodal rekordních 3575 aut.

Automobilka je součástí německé společnosti BMW, která je největším výrobcem luxusních vozů na světě. Ta loni zvýšila prodeje o více než deset procent na rekordních 1,845 miliónu vozů a s růstem prodejů počítá také v letošním roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám