Hlavní obsah

Od začátku prosince platí nové dálniční známky

Novinky, pit
Praha

Počínaje 1. prosincem začnou platit na zpoplatněných úsecích tuzemských dálnic a rychlostních komunikací nové dálniční známky na rok 2013. Lze je zakoupit na více než 6600 prodejních místech, jejich cena zůstává stejná jako loni.

Foto: http://www.mdcr.cz

Roční kupon na rok 2013

Článek

„Pořídit je lze například na všech pobočkách České pošty či na většině čerpacích stanic v ČR,“ upřesnil ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Tomáš Čoček.

Za roční kupon platný až do konce ledna 2014 zaplatí motoristé s vozidly do 3,5 tuny 1500 korun. Kromě něj lze také pořídit měsíční známku za 440 korun nebo desetidenní známku v hodnotě 310 korun. Ty bude možné zakoupit od 1. ledna 2013.

Foto: http://www.mdcr.cz

„Výnos z prodeje dálničních kuponů je jedním z příjmů Státního fondu dopravní infrastruktury a slouží především k financování oprav a údržby stávajících tuzemských dálnic a rychlostních komunikací,“ uvedl ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM).

V příštím roce dojde k rozšíření dálniční sítě, kde bude kupón povinností. Konkrétně se jedná o dálnici D3. Od momentu zprovoznění v úseku Tábor – Veselí nad Lužnicí dojde ke zpoplatnění celistvého úseku od Mezna do Veselí nad Lužnicí v délce 42 kilometrů.

Distribuci všech druhů dálničních kuponů zajišťuje SFDI prostřednictvím České pošty a Autoklubu Bohemia Assistance a jejich oprávněných prodejců.

Platnost dálničních známek na letošní rok končí na konci ledna 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám