Hlavní obsah

Vlna propouštění nekončí, z ING a Ericssonu odejdou tisíce lidí

Nepříznivé ekonomické podmínky nutí firmy i nadále k nepopulárním krokům, jakými je snižování výroby nebo propuštění zaměstnanců. Posledním důkazem toho jsou nizozemská finanční skupina ING anebo švédský výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson.

Foto: Pichi Chuang, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala agentura Reuters, ING hodlá zrušit 2350 pracovních míst. Důvodem jsou mimo jiné neutěšené hospodářské výsledky. Za třetí čtvrtletí se totiž čistý zisk propadl téměř o dvě třetiny na 609 miliónů eur (asi 15,5 miliardy korun).

Na konci června ING, která působí i na českém trhu, zaměstnávala asi 94 000 lidí. Redukce by tak měla činit přes dvě procenta její celkové pracovní síly.

Problémům v souvislosti s hospodářským poklesem a slabou poptávkou se nevyhnul ani švédský Ericsson. Z toho důvodu se rozhodl zrušit ve Švédsku 1550 pracovních míst z celkových téměř 17 800. Celosvětově firma zaměstnává zhruba 100 000 lidí.

Čistý zisk Ericssonu se ve třetím kvartále propadl o více než 40 procent na 2,2 miliardy švédských korun (asi 6,5 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám