Hlavní obsah

Boeing získal v Brazílii zakázku za šest miliard dolarů

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký letecký výrobce Boeing získal svou dosud největší zakázku od letecké společnosti na jihoamerickém kontinentu. Brazilské nízkonákladové aerolinky Gol hodlají koupit 60 letounů Boeing 737 Max v celkové hodnotě šest miliard dolarů (asi 117 miliard korun). Uvedl to server BBC s tím, že první letadla by měla být dodána v roce 2018.

Článek

Nová letadla by měla brazilským aerolinkám přinést oproti stávajícím 13procentní úspory a pomoci snížit náklady na přepravu. Společnost v současné době snižuje počet pracovních míst až o 2500, aby se pokusila vrátit k ziskovosti.

Navzdory značnému nárůstu cestujících v nejlidnatější zemi Jižní Ameriky v důsledku sílící ekonomiky však aerolinkám sráží zisk vysoké ceny paliv. Gol se navíc snaží konkurovat svému většímu rivalovi, společnosti Tam.

„Rozhodnutí objednat Boeing 737 Max je v souladu s naším závazkem zachovat moderní a bezpečnou leteckou flotilu, která nám umožní udržet konkurenční výhodu v dlouhodobém horizontu,“ uvedl generální ředitel společnosti Gol Paulo Kakinoff.

Aerolinky Gol v současné době létají do 63 destinací v Brazílii a do dalších 12 v jihoamerickém a karibském regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám