Hlavní obsah

V představenstvu ČD skončil místopředseda Bail

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V představenstvu Českých drah (ČD) ve čtvrtek skončil 1. místopředseda Vladimír Bail. Svůj krok zdůvodnil nabídkami ze soukromého sektoru, v němž se hodlá věnovat podnikání v oboru inovativních technologií.

Foto: České dráhy

Vladimír Bail

Článek

"Již nějaký čas jsem dostával nabídky ze soukromého sektoru, kde jsem dříve působil, na nové projekty a spolupráci v oblasti inovativních technologií. Vzhledem k atraktivitě těchto nabídek jsem musel přijmout rozhodnutí, které oblasti se věnovat. Nebylo by fér působit aktivně ve veřejné a soukromé sféře," uvedl Bail s tím, že rozhodnutí konzultoval s kolegy i vedením ministerstva dopravy.

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) ocenil, že se Bailovi se podařilo nastartovat prodej nepotřebného majetku Českých drah. "Výnosy z prodejů a pronájmů letošního roku dle našich informací přesahují již jednu miliardu korun," konstatoval Dobeš, podle něhož se za Bailova působení podařilo nastartovat celou majetkovou sekci ČD.

V představenstvu drah nyní zůstávají generální ředitel a předseda představenstva Petr Žaluda a dvojice Michal Nebeský a Ctirad Nečas. Ministr očekává, že se dozorčí rada se bude personálním složením představenstva zabývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám