Hlavní obsah

Tesco hodlá v Česku zrušit nebo sloučit 900 manažerských pozic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obchodní řetězec Tesco v Česku výrazně sníží počet svých manažerů a v plánu má zrušit či sloučit zhruba 900 manažerských pozic. Zaměstnanců prodejen Tesco se chystaná restrukturalizace týkat nebude a jejich počet naopak vzroste. Uvedla to mluvčí Tesco Stores ČR Eva Karasová. Tesco patří mezi největší obchodníky v Česku a zaměstnává přibližně 15 000 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přesný počet manažerských pozic, které Tesco kvůli restrukturalizaci zruší, Karasová neuvedla. Restrukturalizace manažerské struktury se týká centrály společnosti i vedení prodejen. Tesco už zahájilo jednání s odborovými organizacemi a úřadem práce.

Tesco letos v Česku otevře zhruba 15 prodejen a vytvoří 930 nových pracovních míst. Restrukturalizace tak podle Karasové nebude mít dopad na celkový počet zaměstnanců tohoto obchodního řetězce.

„Letos vytvoříme více pracovních pozic, než kolika se tato restrukturalizace týká. Tyto pozice nabídneme našim zaměstnancům, kterých se změna dotkne,“ komentoval chystané změny personální ředitel Tesco pro střední Evropu a Turecko Karel Foltýn.

Tesco vstoupilo na tuzemský trh v roce 1996 a nyní v Česku provozuje 221 obchodů, 19 čerpacích stanic a sedm obchodních center. Na začátku letošního roku Tesco v Praze a okolí zprovoznilo internetový obchod s potravinami a drogistickým zbožím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám