Hlavní obsah

U nás strach mít nemusíte, láká Řecko turisty

– Praha

Jak řecké ministerstvo kultury a cestovního ruchu, tak i tamní asociace cestovních kanceláří a agentur nevidí důvod, proč by turisté neměli jezdit v souvislosti s letošní letní sezónou právě do této jihoevropské země. Stanovisko obou institucí obdržela Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) s tím, že situace v Řecku je bezpečná a destinace je připravena na příjezd turistů.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Odpoledne na pláži v Amuliani

Článek

Z obou prohlášení podle AČCKA vyplývá, že přestože se Řecko připravuje na celostátní volby, které proběhnou 17. června, situace před nimi i po nich by měla být klidná.

Jak řecké ministerstvo, tak i tamní asociace předpokládají, že výskyt stávek a demonstrací v jihoevropské zemi během letní sezóny by měl být minimální, srovnatelný s ostatními evropskými destinacemi.

Řecké banky jsou podle ministerstva solventní a turisté budou moci využít jakýchkoli bankovních služeb.

Pokud jde o tamní ubytovací zařízení, ta se snaží turistům nabídnout různé benefity. Mezi ně patří například ubytování pro děti zdarma nebo extra jídlo zdarma.

Řecko navštívilo podle údajů AČCKA v loňském roce celkem 318 000 Čechů, čímž se země dostala na čtvrtou příčku nejpopulárnějších dovolenkových destinací.

Reklama

Výběr článků

Načítám