Hlavní obsah

Ruští vyšetřovatelé šmejdili v kancelářích Kellnerova řetězce

Moskva

Moskevské kanceláře největšího prodejce bílé techniky v Rusku, řetězce Eldorado, patřící skupině PPF finančníka Petra Kellnera, prohledávali v pondělí i úterý petrohradští vyšetřovatelé. Ti mají vyšetřovat údajné daňové úniky jiného podniku, kaliningradské firmy Telebalt, která patří k dodavatelům řetězce.

Článek

„Prohlídky se konají v rámci případu daňového úniku překračujícího sumu 537 miliónů rublů (asi 350 miliónů korun)," uvedl mluvčí Vyšetřovacího výboru Vladimir Markin a dodal, že viníkům může hrozit až šest let vězení.

Podezřelé je podle vyšetřovatelů vedení montážní firmy Telebalt, které se prý snažilo vyhnout placení daní z přidané hodnoty a ze zisku prostřednictvím vytvoření celé sítě nastrčených firem. Na ty pak přesouvalo daňovou zátěž.

„S cílem prověřit finanční a hospodářské vztahy mezi společnostmi Telebalt a Eldorado přes fiktivní prostředníky se koná prohlídka kanceláří Eldorada,“ vysvětlil mluvčí.

Viceprezident Eldorada Oleg Sukovatov ujistil, že firma je připravena s policií spolupracovat a poskytnout vyšetřovatelům veškeré dokumenty na první vyžádání. V prohlášení společnost poukázala na to, že Eldorado od roku 2010 zaplatilo na daních přes 2,25 miliardy rublů (asi 1,5 miliardy korun) a zaměstnává více než 15 000 lidí ve všech regiónech Ruska.

Reklama

Výběr článků

Načítám