Hlavní obsah

Dálnice D3 má šanci na výstavbu dalších dvou úseků

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týn nad Vltavou

Roky rozestavěná dálnice D3 z Prahy do Českých Budějovic má šanci na to, že se v letech 2014 a 2015 prodlouží o další dva úseky. Během návštěvy Jaderné elektrárny Temelín to v pátek uvedl ministr dopravy Pavel Dobeš (VV).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV)

Článek

Dobeš konstatoval, že ministerstvo ve čtvrtek vyhlásilo výběrového řízení na výstavbu dálničních úseků Borek – Úsilné a Veselí nad Lužnicí – Bošilec. Stavět by se mělo začít ještě letos.

„Dostavba dálnice D3 je pro mne jasnou prioritou a následně i výstavba rychlostní komunikace R3 na hranice s Rakouskem. Učinili jsme konkrétní kroky, které povedou k zrychlení výstavby,“ zdůraznil ministr.

Na brífinku s novináři pak řekl, že ještě letos by mělo být vydáno stavební povolení a s dokončením trasy Borek – Úsilné se počítá v říjnu 2014 a Veselí – Bošilec pak v listopadu 2015. Je přesvědčen, že stavět se brzy začne i mezi Bošilcem a Borkem.

„Projekt by měl být financován mimorozpočtově, to znamená nikoli z národních ani evropských zdrojů, ale prostřednictvím PPP, tedy soukromým investorem. Důležitá je jeho příprava, která byla zahájena ve čtvrtek, a s projektem financování se už seznámili všichni ekonomičtí ministři a schválili jej,“ upřesnil Dobeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám