Hlavní obsah

Philip Morris ČR loni vykázal zisk 2,54 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná Hora

Kutnohorský výrobce cigaret Philip Morris ČR loni zvýšil čistý konsolidovaný zisk o 6,3 procenta na 2,54 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH meziročně vzrostly o 6,6 procenta na 12,2 miliardy korun. Společnost o tom v úter informovala ve výroční zprávě. Firma zároveň navrhla vyplatit z loňského zisku hrubou dividendu 920 Kč.

Článek

"Navzdory zlepšení našich finančních výsledků zůstává náš odbyt v České republice i na Slovensku pod tlakem z důvodů pokračujícího poklesu tržního podílu tradičních lokálních značek v levném cenovém segmentu a přechodu spotřebitelů k levnějším tabákovým výrobkům," řekl ředitel Philip Morris ČR András Tövisi.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v Česku. Zaměstnává přibližně 1200 zaměstnanců napříč ČR a nabízí devět cigaretových značek, 78 variant cigaret a sedm variant sypaného tabáku pro ruční výrobu cigaret. Firma provozuje jedinou továrnu na výrobu cigaret v České republice. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám