Hlavní obsah

ČEZ zeštíhlí, odejde i Říman

– Praha

ČEZ od příštího roku změní organizační strukturu. Vedle postupného snížení počtu nejvyšších manažerských pozic klesne počet divizí společnosti. Z funkce člena dozorčí rady odchází rovněž Martin Říman. Návrh nového předsedy představenstva a generálního ředitele ČEZ Daniela Beneše projednala dozorčí rada.

Foto: Martin Pinkas, ČTK

Martin Říman

Článek

„Jde o první krok, který zefektivní a zjednoduší liniové řízení firmy na vrcholové úrovni a připraví Skupinu ČEZ na konsolidaci činností i dceřiných společností,“ informoval ČEZ.

Své odstoupení dozorčí radě oficiálně oznámil také bývalý předseda dozorčí rady ČEZ, v současnosti člen rady a výboru pro audit Martin Říman. Stát by se tak mělo k letošnímu 20. prosinci. Římana v čele dozorčí rady v září vystřídal bývalý generální ředitel ČEZ Martin Roman.

Jmenováni noví členové představenstva

Novými členy představenstva se ve čtvrtek stali nynější ředitelka útvaru pro nákup Michaela Chaloupková a ředitel nedávno zřízené divize strategie Pavel Cyrani. Představenstvo společnosti tak nyní má plný počet sedmi členů.

ČEZ je největší energetickou společností v Česku a největší veřejně obchodovanou společností ve střední Evropě. Většinovým akcionářem je stát, který drží zhruba 70 procent akcií. Nejvýznamnějším projektem společnosti je nyní plánovaná dostavba jaderné elektrárny Temelín. Loni firma představila program Efektivita, v rámci kterého realizuje vnitřní úspory.

Reklama

Výběr článků

Načítám