Hlavní obsah

Nečekejte nemožné, vzkazuje k záchrannému summitu Německo

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

D

Německo chladí přehnaný optimismus ohledně summitu Evropské unie svolaného na nadcházející víkend, který by měl výrazně přispět k vyřešení dluhové krize v Řecku a zlepšení stavu finančního sektoru v eurozóně. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble varoval před nerealistickými očekáváními, že by summit EU přišel s „definitivním řešením“ dluhové krize. „O tomto víkendu konečné řešení rozhodně mít nebudeme," zchladil ministr očekávání.

V obdobném duchu se vyjádřil i Steffen Seibert, mluvčí německé kancléřky Angely Merkelové. Podle něj považuje Merkelová vyřešení všech problémů za „nesplněné sny“. Bude to důležité setkání, na které však musí navazovat další kroky v příštím roce.

Německá kancléřka a francouzský prezident Nicolas Sarkozy po společných jednáních počátkem října přislíbili, že představí komplexní plán na řešení krize eurozóny včetně rekapitalizace evropských bank.

Seibert rovněž uvedl, že až do summitu se nebudou zveřejňovat žádné detaily, na které tlačí trhy i média. „Jednání budou probíhat interně a výsledek se zveřejní o víkendu,“ dodal mluvčí.

Podle některých informací vlády tlačí na banky, aby Řecku odpustily až polovinu dluhů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám