Hlavní obsah

Agentura srazila rating Řecka o tři stupně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service srazila hlavní rating Řecka o další tři stupně na známku Ca. Řecko má podle Moody's ve střednědobém výhledu stále vážné problémy se solventností. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlavní rating Řecka je teď pouhý jeden stupeň od nejnižší možné známky C, dosud byl na stupni Caa1. Moody's reaguje na závěry mimořádného summitu členských zemí eurozóny, který se minulý týden konal v Bruselu a na němž byly dohodnuty podmínky pomoci zadluženému Řecku.

„Řecký dluh bude ještě minimálně několik let přesahovat 100 procent hrubého domácího produktu, takže přetrvává značné riziko pro fiskální i ekonomické reformy,“ varovala agentura. Bankrot Řecka je tak téměř jistý.

Zástupci eurozóny se v Bruselu dohodli na záchranném programu, který Řecku pomůže snížit zadlužení. Jihoevropská země dostane další finanční injekci ve výši 109 miliard eur. Řecku se navíc uvolní podmínky splácení dluhů, část zátěže se přesune na bedra soukromých investorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám