Hlavní obsah

Češi zaplatili za povinné a havarijní pojištění letos méně

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tuzemské pojišťovny vybraly v prvním čtvrtletí roku 2011 na povinném ručení a havarijním pojištění 9,67 miliardy korun. Meziročně tak trh automobilového pojištění klesl o 8,6 procenta. Vyplývá to ze statistik České asociace pojišťoven (ČAP).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Stále více lidí si nakupuje povinné ručení a havarijní pojištění přes porovnávače pojištění na internetu. Díky tomu získají nejvýhodnější cenu na trhu a průměrná cena pojištění tak klesá,“ říká marketingový ředitel společnosti ePojištění.cz David Holý.

Podle předsedy ČAP Tomáše Síkory zaplatil v roce 2006 motorista za pojištění z provozu vozidel v průměru 3900 Kč, v současné době představuje průměrné pojistné 3370 Kč. „To je 14% pokles bez zohlednění inflace,“ připomněl Síkora.

Aktuálně si povinné ručení nebo havarijní pojištění přes internet pořizuje necelých 20 procent motoristů. Tento podíl ale stále roste. „Například v Anglii přes internet nakupuje pojištění už více jak polovina všech motoristů,“ dodává Holý.

Reklama

Výběr článků

Načítám