Hlavní obsah

Šetříme, zavelel v Sazce správce a zarazil osmimiliónovou odměnu a bentley

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Insolvenční správce Josef Cupka se svým týmem začal v loterijní společnosti Sazka šetřit. Jak uvedla Cupkova mluvčí Lenka Tichá, byla objevena například zvláštní osmimiliónová odměna pro jednoho z manažerů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Správce Sazky Josef Cupka

Článek

"Při analýzách plateb tým narazil na zvláštní odměnu pro jednoho z manažerů, která měla dosahovat částky osm miliónů korun a údajně měla být ohodnocením jeho pracovního přínosu při stavbě O2 arény," sdělila Tichá.

Podle ní zatím společnost vyplatila z celkové částky pouze 1,5 miliónu korun, zbývající část finanční analytici správce zakázali proplatit a právní tým nyní řeší, zda nebude již proplacenou část odměny požadovat zpět.

Pode informací Novinek jde o vysoce postaveného manažera firmy, není jím ale odvolaný ředitel Aleš Hušák.

Prominenti jezdili v audi a hummeru

Cupkův tým hodlá rovněž zrušit leasingovou smlouvu na luxusní vůz Bentley, šest automobilů Audi A8 a jedno vozidlo Hummer. "Všechna tato vozidla sloužila pro účely hostů a vybraných zaměstnanců Sazky," informovala Tichá s tím, že nyní se ušetří měsíčně 427 000 korun.

Podle Tiché nabírá situace v Sazce pozitivní obrat. Tržby stále rostou a například ze středečního losování Sportky se v porovnání s minulým týdnem vytěžilo o 24 % více. Nedělní tah, který i v minulosti vykazoval vyšší obraty, zaznamenal ještě větší vzestup. Tržby za něj vzrostly o 37 %.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazku má zachránit půl miliardy od PPF

Věřitelský výbor loterijní společnosti Sazka na čtvrtečním jednání vybral nabídku na zajištění chodu firmy od společnosti Moranda, kterou kontroluje skupina...

Výběr článků

Načítám