Hlavní obsah

Automotoklub chce podat trestní oznámení na Sazku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ústřední automotoklub ČR podá jako minoritní akcionář Sazky příští týden trestní oznámení na představenstvo Sazky za porušení povinností při správě cizího majetku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Problém Sazky je podle prezidenta automotoklubu Oldřicha Vaníčka důsledkem dlouhodobého neřešení příčiny – špatného loterijního zákona. Vyspělé země promyšleně regulují hazard, protože právě ten je často podhoubím mafiánských praktik podnikání, upozornil Vaníček.

"V případě Sazky je obrovský batoh nákladů dovycpaný vatou na financování přízně statutárních orgánů, reprezentantů jednotlivých akcionářů, kteří při hlasování zvedali ruce jako po výkřiku Hände hoch!," dodal Vaníček.

V pátek se Hušák rozhodne

Sazka nyní čelí třem návrhům na insolvenci. Šéf Sazky Aleš Hušák ve středu řekl, že se rozhodne v pátek, zda podá na loterijní společnost insolvenční návrh. V pondělí v noci mu ho tím pověřilo vedení Sazky. Ministerstvo financí chce v nejbližších dnech zahájit se Sazkou správní řízení. [celá zpráva]

Městský soud v Praze by měl o insolvenci Sazky rozhodovat 21. dubna. Pokud by Hušák návrh na insolvenci podal, nebo se přidal k předchozímu návrhu místopředsedy představenstva Romana Ječmínka, soud by dle mluvčí Martiny Lhotákové o úpadku Sazky mohl rozhodnout dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám