Hlavní obsah

Vylepšené CityElefant budou jezdit ve Středočeském a Moravskoslezském kraji

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České dráhy (ČD) uzavřely se společností Škoda Vagonka kontrakt na dodávku osmi dvoupodlažních elektrických jednotek CityElefant pro provoz ve Středočeském a Moravskoslezském kraji. Společnost zvítězila v otevřeném výběrovém řízení, jak uvedl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Článek

„Moderní jednotky nabídnou přes 300 míst k sezení, nízkopodlažní nástupní prostory, u vybraných dveří navíc vybavených pro bezbariérový nástup vozíčkářů,“ informoval Šťáhlavský.

Soupravy budou mít dále moderní klimatizovaný interiér s místy pro umístění kočárků a uložení jízdních kol. WC budou vybavena uzavřeným systémem a v sousedství míst pro vozíčkáře budou v bezbariérové úpravě.

O průběhu cesty bude informovat audiovizuální informační systém. Po čtyřech jednotkách bude dodáno do Středočeského kraje pro trať Praha – Benešov u Prahy a do Moravskoslezského kraje pro trať Ostrava – Mosty u Jablunkova (Mosty koło Jabłonkowa).

„Všechny soupravy budou dodány do 27 měsíců od podpisu smlouvy, tedy do jara 2013,“ připomněl Šťáhlavský s tím, že hodnota uzavřeného kontraktu je 1,75 miliardy Kč a ze 40 % je spolufinancována Evropskou unií z regionálních operačních programů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám