Hlavní obsah

Ikea stahuje z prodeje nebezpečný hrnek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Švédská společnost Ikea, která v Česku provozuje čtyři obchodní domy s nábytkem a bytovými doplňky, stahuje z trhu nebezpečný skleněný hrnek Rund. Při běžném používání tohoto výrobku totiž hrozí riziko jeho rozbití a poranění o střepy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Společnost Ikea zatím obdržela dvanáct hlášení z celého světa o tom, že se skleněný hrnek Rund při použití rozbil. Při pěti z těchto uvedených případů došlo k úrazu," sdělila mluvčí společnosti Ikea ČR Jindra Válová. Odborníci poté zjistili odchylky v tloušťce skla, které vznikly při výrobě hrnku.

Ikea se proto rozhodla stáhnout skleněný hrnek Rund z prodeje ve všech zemích, kde působí. Společnost vyzvala zákazníky, kteří si zakoupili tento hrnek, aby výrobek přestali používat a vrátili ho v kterémkoliv obchodním domě Ikea. Lidé dostanou zpět peníze.

Na tuzemském trhu Ikea, jinak největší maloobchodní prodejce nábytku na světě, provozuje čtyři obchodní domy, dva v Praze a po jednom v Brně a Ostravě. Ve fiskálním roce do srpna 2010 dosáhly tržby čtyř prodejen v Česku výše 6,93 miliardy korun. Počet návštěvníků činil téměř 11 miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám