Hlavní obsah

Slovenská společnost nabízí Česku o miliardy levnější výběr mýtného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost SkyToll, která provozuje satelitní mýtní systém na Slovensku, zaslala nabídku ministerstvu dopravy České republiky na provoz stejného mýtného systému v Česku, která konkuruje nabídce firmy Kapsch.

Foto: Zdeňka Fialová, Novinky

Článek

Vedení společnosti SkyToll ve středu uvedlo, že jejich nabídka je o 1,2 miliardy českých korun nižší, než kolik žádá konkurenční rakouská společnost Kapsch. Právě Kapsch se neúspěšně pokusil získat zakázku na vybudování a provoz mýtného systému na Slovensku.

SkyToll tvrdí, že dokáže zajistit výběr mýtného za 3,6 miliardy Kč s pokrytím 5500 kilometrů silnic první třídy a 3600 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Kapsch za svůj mikrovlnný systém na 2500 kilometrů "jedniček" chce 4,8 miliardy korun.

Kapsch ale považuje nabídku slovenské společnosti za nereálnou. Na ministerstvu se sešlo osm nabídek v rozmezí tří až 18 miliard korun. Jen tyto dvě společnosti ale proti sobě vystupují.

Kapsch, který v ČR provozuje na dálnicích mýtné, podle zadání ministerstva dopravy připravil dvě varianty systému. Podle něj je výhodnější mýtný systém, SkyToll ve středu upozornil, že před třemi lety tvrdila rakouská firma opak a vyslovila se pro satelitní systém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám