Hlavní obsah

Osobní prodejci si mnou ruce, očekávají lepší výdělky

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podomní obchodníci si letos přijdou na lepší peníze. Alespoň to předpokládá Asociace osobního prodeje, která očekává růst tržeb až o pět procent. Naznačují to již výsledky prodejů za prvních pět měsíců letošního roku.

Foto: Profimedia.cz

Osobní prodejci často prodávají kosmetiku.

Článek

Až do začátku hospodářské krize rostly podomním prodavačům tržby každoročně v průměru o sedm procent. Teprve loni byl zaznamenán pokles o 3,4 procenta. Loňský celkový obrat z osobního prodeje dosáhl v tuzemsku 4,239 miliardy korun.

Lepší výsledky ze začátku letošního roku znamenají podle asociace konec krize. Osobním prodejem se loni v ČR živilo či přivydělávalo přes 227 tisíc lidí, což byl meziroční nárůst o jedno procento.

„Potvrzuje se tak trend, kdy v období krize narůstá počet těch, kteří se snaží získat paralelní přivýdělek, nebo nakupovat produkty za výhodnějších podmínek. Dominantní podíl žen (96 %) se nezměnil,“ uvedla asociace.

Asociace osobního prodeje má v současné době osm členů, a to Oriflame, Amway, Avon, Dietplus, Just, Lux, Mary Kay a Vorwerk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám