Hlavní obsah

Miliardáři přispějí na charitu tisícinou svého majetku

Právo, BBC, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nejbohatší muži světa, mexický telekomunikační magnát Carlos Slim Helú a zakladatel Microsoftu Bill Gates, se opět nechali přemluvit, aby něco dali na charitu. Španělská princezna Cristina oznámila v mexické metropoli, že je zapojila do svého projektu Mezoamerické iniciativy zdraví, kladoucí si za cíl omezit podvýživu a nemoci dětí ve Střední Americe.

Článek

Každý ze superboháčů dá vznikající nadaci 50 miliónů dolarů (přes jednu miliardu Kč). Příliš je to ale nezatíží, je to jen necelá tisícina jejich majetku - Slim má podle magazínu Forbes jmění 53,5 miliard, Gates je o půl miliardy „chudší“. Španělsko - princezna totiž v žebříčku Forbesu ani nefiguruje - přidá stejnou částku.

Nadace, jejíž prostředky tak do roku 2015 budou činit 150 miliónů dolarů (3,14 mld. Kč), chce zlepšením výživy, hygienické a sociální situace a zdravotní péče srazit dětskou úmrtnost v Belize, Kostarice, Salvadoru, Guatemale, Hondurasu, Mexiku, Nikaragui a v Panamě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám