Hlavní obsah

Zaměstnanci British Airways jdou opět do stávky

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky British Airways (BA) postihne po několika dnech již druhá stávka. Má začít v noci z pátku na sobotu a trvat čtyři dny. Podle BBC bude společnost po tu dobu schopna pokrýt provoz ze 75 procent.

Foto: Toby Melville, Reuters

Článek

Stejně jako před týdnem i tentokrát stávkuje palubní personál. Tomu se již delší dobu nelíbí úsporná opatření. Vedení společnosti navíc uvedlo, že ti, kdo budou stávkovat, přijdou do budoucna o firemní benefity.

Stávka v British Airways zasáhne desetitisíce lidí. Na nadcházející čtyři dny má letenku u aerolinek zakoupeno 240 tisíc lidí. Na 180 tisíc z nich poletí buď přímo s BA nebo s jinými letadly, která si společnost pronajme. Dalších 43 tisíc lidí si muselo vyhledat jiného přepravce, nebo změnit termín odletu.

Dotčena bude i Praha

První den stávky poletí ještě všechny plánované lety mezi Prahou a Londýnem. Od neděle do úterý pak budou v provozu denně jen dva lety ze čtyř.

"Všem našim zákazníkům doporučujeme pravidelně navštěvovat internetové stránky www.ba.com, kde naleznou ty nejaktuálnější informace o svých letech," řekla Anna Inghamová-Grantová z českého zastoupení British Airways.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám