Hlavní obsah

Evropská komise chce vyšetřit vyzrazení razie v ČEZ

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Evropská komise vyšetří, jak je možné, že média minulý týden ještě před razií v sídle ČEZ a Energetického a průmyslového holdingu informovala o chystané akci jejích inspektorů. Uvedl to v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce mluvčí evropské komisařky pro hospodářskou soutěž Jonathan Todd.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražské ústředí společnosti ČEZ

Článek

„O razii věděl jen národní antimonopolní úřad. Budeme muset zahájit vyšetřování, jak se informace dostaly do sdělovacích prostředků,“ řekl mluvčí.

Śéf Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj odmítl, že by média dostala informace od jeho úřadu. „Jsem přesvědčen, že od nás to není,“ zdůraznil.

Obchodní ředitel ČEZ Alan Svoboda uvedl, že firma se ničeho nedopustila a že byla na příchod inspektorů připravena. „Byli jsme poslední firmou v Evropě, kde ještě nebyla kontrola,“ řekl.

Todd odhaduje, že výsledek šetření, zda nedošlo k porušení hospodářské soutěže na českém velkoobchodním trhu s elektřinou, bude znám zhruba za dva roky. Inspektoři odešli ze sídla ČEZ v pátek, Energetického a průmyslového holdingu ve čtvrtek. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám