Hlavní obsah

Benzín bude na Vánoce o pět korun dražší než loni

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot budou v České ke konci roku výrazně vyšší než loni. Zatímco o Vánocích 2008 stál litr nejprodávanějšího Naturalu 95 v průměru pod 23 korun, letos to bude pravděpodobně o pět korun více.

Článek

Ve velkých městech by se cena benzínu mohla držet až kolem třicetikorunové hranice. Dražší bude i nafta, která loni stála asi 24,80 Kč, letos bude asi o dvě koruny dražší.

„Existuje sice prostor pro pokles cen, nicméně bude záležet na čerpacích stanicích, zda nebudou se zlevněním vyčkávat. Současný vývoj lze označit spíše za stagnaci,“ řekl Právu analytik společnosti Colosseum Petr Čermák.

Cena ropy tento týden stagnovala pod hranicí 80 dolarů za barel, navíc posiluje koruna vůči dolaru.

Ceny benzínu i nafty by tak podle Čermáka mohly mírně klesnout ze současných hodnot 28,40 Kč za Natural 95 a 26,70 u nafty. „Neočekáváme žádný výrazný pohyb o několik korun ani jedním směrem. Ceny by neměly klesnout na hodnoty z prosince minulého roku,“ dodal Čermák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám