Hlavní obsah

Unipetrol v pololetí prohloubil ztrátu na půl miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrochemická společnost Unipetrol v pololetí prohloubila ztrátu na 544 miliónů korun. Loni ve stejném období vykazovala firma zisk 708 miliónů Kč a na konci letošního března ztrátu 185 miliónů Kč. Tržby Unipetrolu klesly meziročně o 38 procent na 30,3 miliardy korun. Společnost, jejímž většinovým vlastníkem je polská skupina PKN Orlen, to oznámila na svých webových stránkách. Výsledky jsou v souladu s očekáváním analytiků.

Článek

Sama společnost Unipetrol před měsícem zveřejnila vybrané provozní ukazatele za druhé čtvrtletí a předpověděla záporný provozní výsledek (EBIT). Pololetní ztráta na úrovni EBIT činila 399 miliónů korun, když ekonomové očekávali ztrátu přes 450 miliónů korun.

Unipetrol se zaměřuje na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a petrochemickou výrobu. V roce 2005 se společnost stala součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina patří v České republice k nejvýznamnějším společnostem z hlediska obratu a zaměstnává přes 4000 lidí.

Loni konsolidovaný čistý zisk Unipetrolu meziročně klesl o 95 procent na 65 miliónů korun, tržby se však meziročně zvýšily o 11 procent na 98,144 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám