Hlavní obsah

Akciové trhy po celém světě se noří do červených čísel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Akciové trhy po celém světě se v posledních dnech opět zmítají ve víru vzestupů a pádů. V úterý se většina trhů v Asii a Evropě ponořila do červených čísel. Výjimkou není ani pražská burza, která ještě v pondělí uzavírala na desetiměsíčních maximech.

Foto: Mike Segar, Reuters

Článek

Hlavní index PX klesl v půl desáté o 1,77 procenta. Na své hodnotě ztrácely téměř všechny obchodované tituly. Nejhůře se dařilo těžební společnosti NWR, jejíž cenné papíry poklesly o více než tři procenta. Obdobně na tom byly akcie UnicreditBank.

Co se týče Asie, tak například velký propad zaznamenala burza v Šanghaji - hlavní index Shanghai Composite krátce před koncem obchodování vykazoval propad asi o 5,5 procenta na 2827 bodů. Propad se týká většiny odvětví, včetně akcií bank nebo ropných společností.

Index nejvíce táhnou dolů akcie společnosti PetroChina, které klesly o více než pět procent. Akcie finančního ústavu Industrial & Commercial Bank of China spadly o více než čtyři procenta.

Čínské akcie se na začátku srpna dostaly na letošní maximum a od začátku roku zpevnily o více než 80 procent. Vedou si tak zdaleka nejlépe ze všech významných trhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám