Hlavní obsah

Natural 95: v jednom městě rozdíl až dvě koruny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až dvě koruny na litr benzínu Natural 95 může ušetřit Pražan, který se rozhodne konec prázdnin strávit v Ústeckém kraji. Zatímco u čerpací stanice Makro v Čestlicích ho přijde na 27,60 Kč, u hypermarketu Albert v Teplicích zaplatí pouhých 25,30 Kč.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Brigádnice měnila v úterý odpoledne ceny pohonných hmot na panelu čerpací stanice Unicorn v Uherském Hradišti.

Článek

Jedny z nejdražších pohonných hmot dostanou řidiči u společnosti Benzina na pražském Břevnově – Natural 95 je k mání za 30,90 Kč. Vyplývá to z průzkumu deníku Právo.

Rozdíly v řádech několika korun jsou nejen u benzínových pump v jediném městě, ale v některém kraji stačí ujet jen pár kilometrů a majitel automobilu může výrazně ušetřit. I to je dobrá zpráva pro motoristy poté, co v minulých dnech benzín a nafta opět zdražovaly.

Tři koruny za každých deset litrů si musí po zdražení připlatit zákazník u nejlevnější čerpací stanice ve Zlínském kraji. Benzínka Unicorn v Uherském Hradišti zvýšila v úterý cenu za litr Naturalu 95 z 26,90 na 27,20 Kč. O třicet haléřů na 25,90 zde podražila i nafta.

Nejdražší čerpací stanice již překonaly magickou hranici třiceti korun. Ve Zlíně-Loukách mají shodně vysokou cenu OMV a Agip. Za litr Naturalu 95 požadují 30,10 koruny a za naftu 27,90.

Nejlevněji mohou motoristé v Olomouckém kraji zřejmě natankovat u čerpací stanice v Hranické ulici v Lipníku nad Bečvou, kde je možno koupit litr benzínu Natural 95 za 26,60 Kč. Dráž vyjde nákup pohonných hmot v Olomouci, ale i tam jsou ceny místo od místa odlišné. Například u čerpací stanice ve Velkomoravské ulici přijde Natural 95 na 29,10, zatímco u olomouckých hypermarketů Albert a Globus je cena stejného druhu benzínu 27,20 koruny.

V Sokolov je nejlevnější Tank ONO

V Brně je nejlevnější natural u čerpací stanice Beneli v Reissigově ulici (28,50 Kč), téměř o dvě koruny méně musí motoristé zaplatit v Modřicích u Brna u Unicornu – pouhých 26,90 koruny. V Sokolově u čerpací stanice pohonných hmot Tank ONO, s. r. o., stál Natural 95 v úterý dopoledne 26,50 Kč, což je podle průzkumu Práva jedna z nejnižších cen benzínu v regionu.

„Každý týden se ale ceny zvedají nahoru o nějaký ten haléř,“ uvedl vedoucí pumpy Václav Vaněk. „Za měsíc se ceny benzínu zvedly o korunu padesát až dvě koruny,“ dodal. Jednu z vyšších cen mohli motoristé podle průzkumu listu čekat u pumpy OMV v Západní ulici v Karlových Varech. „U nás litr Naturalu 95 stojí 29,90 koruny,“ uvedla zaměstnankyně pumpy. „Naposledy jsme zdražovali 10. srpna, a to o jednu korunu,“ dodala.

Nejlevnější benzín v Královéhradeckém kraji se zřejmě prodává u benzínového čerpadla v Milovicích na Jičínsku, kde je k mání litr Naturalu 95 za 26,50 Kč, stejně jako u benzínky při příjezdu do Trutnova od Hradce Králové. K nejdražším patří benzínové stanice v krajském městě, kde je litr Naturalu 95 i za 29,50 koruny.

Reklama

Výběr článků

Načítám