Hlavní obsah

Playboy je prý na prodej za 200 miliónů liber

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hugh Hefner zřejmě brzy prodá svůj světoznámý časopis Playboy. Podle listu Daily Telegraph je cena magazínu 200 miliónů liber, tedy asi šest miliard korun. Potenciálním zájemcem by měla být firma Virgin Richarda Bransona.

Článek

Hefner založil Playboy před 56 lety. Největšího rozkvětu dosáhl časopis v sedmdesátých letech, kdy čtvrtinu čtenářů tvořili studenti univerzit, jenže zejména v posledních letech prodeje magazínu klesly kvůli tomu, jak se rozmohl internet a s tím i bezplatný přístup k pornografii.

I přes to se například ve Spojených státech drží na první příčce mezi pánskými časopisy. Nyní tvoří náklad měsíčníku tři milióny výtisků, v roce 1972 to však bylo sedm miliónů.

Podle Telegraphu Hefnerova společnost před časem uvedla, že za první tři měsíce letošního roku prodělala 8,6 miliónu liber. Stejně jako mnoho jiných společností zasažených krizí i Playboy bude propouštět, a to čtvrtinu zaměstnanců v Los Angeles a v New Yorku.

Média nyní spekulují, kdo by Playboy mohl koupit. Mezi vážnými zájemci by měla být právě společnost Virgin Media. Zároveň se však objevují ohlasy, že by 83letý Hefner neměl magazín prodávat.

Mluvčí Playboy však jakékoliv informace o prodeji popřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám