Hlavní obsah

Žvýkačky slibovaly zvětšení poprsí, inspekce je zakázala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do obchodů měly namířeno žvýkačky, u nichž výrobce sliboval ženám vedle svěžího dechu také větší prsa, muže pak lákal na zvýšení sexuálního apetitu. Inspekce však výrobek zakázala dále distribuovat, protože obsahoval látky, které mohou být obsaženy jen v lécích dostupných na lékařský předpis.

Článek

Inspekci se také podařilo zadržet doplněk stravy na podporu potence. I ten obsahoval farmakologicky účinné látky tadalafil a sildenafil.

"V těchto dvou potravinách laboratorní analýzy prokázaly obsah tadalafilu i sildenafilu,“ komentovala mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martna Šmídtová. Podle ní však Čechům bezprostřední nebezpečí nehrozí, protože výrobky se do tuzemských obchodů nedostaly.

:. Žvýkačky pro muže měly kromě osvěžení dechu povzbudit činnost ledvin a zvýšit podpořit sexuální potenci.

FOTO: SZPI

Žvýkačky i doplněk stravy dovážela z Číny česká firma Redmedia Enterprise. Výrobky však měly putovat do Švýcarska, Rakouska, Francie a Německa.

"Ještě před odběrem vzorku část zásilky prodal také odběrateli z Velké Británie. Nyní bude muset veškeré zboží pod dozorem inspekce zničit. Zlikvidováno tak bude 700 balení žvýkaček, každé po dvaceti dražé, a 8000 tablet nebezpečného doplňku stravy,“ dodala Šmídtová.

Tadalafil a sildenafil

Jedná se o farmakologicky účinné látky, které mohou být obsaženy jen v registrovaných lécích, protože mají podle lékařů vedlejší účinky. Neměli by je užívat hlavně kardiaci a lidi s angínou pektoris.

:. Návod v angličtině na použití doplňku stravy na podporu potence.

FOTO: SZPI

Reklama

Výběr článků

Načítám