Hlavní obsah

VIDEO: Vlaky v Praze jezdí novými tunely, kvůli poruše měly zpoždění

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli poruše zabezpečovacího zařízení se v pondělí od časného rána a během dopoledne zpožďovaly vlaky na pražském Hlavním nádraží o desítky minut. Nejdelší zpoždění činila až dvě hodiny. Podle ČTK mají zpoždění poslední dva vlaky, nejdelší 50minutové vlak do Luhačovic.

Článek

"Zdržení vlaků v pražském uzlu bylo způsobeno krátkodobým výpadkem napájení trakčního vedení a v oblasti zabezpečovacího zařízení mezi pátou a šestou hodinou ranní na Hlavním nádraží, tedy v době špičky, což se následně projevilo do ranních a časně dopoledních odjezdů a příjezdů vlaků na Hlavním nádraží," sdělil Novinkám Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení Českých drah (ČD).

Porucha nesouvisí s novými tunely

Porucha byla odstraněna ještě ráno, podle ČD bude provoz v odpoledních hodinách bez komplikací a bez zdržení. Incident podle mluvčího přímo nesouvisí s pondělním zprovozněním takzvaného Nového spojení pod vrchem Vítkovem.

Nové kolejové propojení funguje mezi centrálními nádražími - Hlavním a Masarykovým nádražím a železničními stanicemi Praha-Libeň, Praha-Holešovice a Praha-Vysočany.

"Jedná se o nejvýznamnější železniční projekt na území hlavního města Prahy za posledních 100 let. Díky této investici můžeme propojit národní železniční koridory, výrazně zefektivnit příměstskou dopravu a odlehčit dopravě silniční,“ řekl generální ředitel Správy železniční dopravní cesty Jan Komárek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám