Hlavní obsah

Hotely v Pekingu před olympiádou zlevňují, turistů je málo

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Turisté se zřejmě zalekli mediálního obrazu Číny. Kvůli nedostatečnému množství rezervací šly ceny hotelových pokojů těsně před zahájením olympiády dolů o desítky procent. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Obvykle před zahájením velkých sportovních událostí všude po světě praskají hotely ve švech. Ale čínský Peking se právě mohl přesvědčit o opaku. Zájem turistů není takový, jaký si hoteliéři plánovali, proto teď na posledních chvíli snižují ceny svých služeb.

Za menším zájmem turistů zřejmě stojí vízová povinnost při cestování do Číny a zřejmě i mediální obraz země ve světových médiích, jak uvedla agentura Reuters.

Novináře se pokoušeli zamluvit deset pokojů od pátku, tedy ode dne, kdy je olympiáda slavnostně zahájena, mnoho tří a čtyřhvězdičkových hotelů mělo volná místa. Navíc nabízely značné slevy.

Například Bamboo Garden Hotel původně chtěl za pokoj s vyhlídkou na dvůr s bambusovým hájem 3000 juanů (asi 6500 korun). Ale v současnosti nabízí i poloviční cenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám